Fagdag om Respons- og oppfølgingstjenester i Innlandet
– Hva er respons- og oppfølgingstjenester, og hva kan det være?
E-helse Innlandet og Helseinn inviterer til en fagdag om respons- og oppfølgingstjenester, i regi av prosjektet Responstjenester Innlandet. Dette er en spennende mulighet for fagfolk og aktører innen velferdsteknologi, e-helse og digital hjemmeoppfølging til å samles, dele erfaringer og diskutere hva disse tjenestene kan være – både i dag og fremover.
Denne fagdagen samler en bred gruppe aktører som arbeider med eller er interessert i respons- og oppfølgingstjenester for velferdsteknologi og digital hjemmoppfølging. Arrangementet byr på en rekke foredrag, paneldebatt og gruppediskusjoner som gir deltakerne anledning til å utforske hvordan disse tjenestene kan utvikles og organiseres i Innlandet. Vi tar sikte på å belyse ulike perspektiver og dele fersk kunnskap som kan bidra til å gi retning for videreutvikling av tjenestene.
Målgruppe
Fagdagen er åpen for alle som har en rolle i utvikling, drift og bruk av respons- og oppfølgingstjenester, herunder:
- Primærhelsetjenesten (ledere, rådgivere VFT/DHO og tjenesteutvikling)
- Spesialisthelsetjenesten (ledere, rådgivere VFT/DHO og tjenesteutvikling)
- Leverandører
- Ledere for legevakt
- Fastleger
Deltakelse
Det vil være mulig å delta enten fysisk eller digitalt:
Fysisk deltakelse: Mulighet for å delta på foredrag, paneldebatt og gruppediskusjoner. NB! Begrenset antall plasser.
Digital deltakelse: Følg foredragene og innleggene live via tilsendt lenke.
Vær oppmerksom på at digital deltakelse ikke gir mulighet for å stille spørsmål under plenumsforedrag, eller tilgang til paneldebatt og gruppediskusjoner.
Program
08:30–09:00 | Registrering og kaffe (fysisk deltakelse)
09:00–09:10 | Åpning av fagdagen
09:10–09:40 | Kunnskapsgrunnlag: Hva er respons- og oppfølgingstjenester i dag? v/ Grete Kvernland-Berg, PA Consulting
09:40–09:55 | Erfaringer med direkte respons v/ Åshild Sæther Engen, Elverum kommune
09:55–10:10 | Kaffe/te og mingling
10:10–10:30 | Status og strategi digital hjemmeoppfølging i Sykehuset Innlandet v/ Erlend Høen Laukvik, Sykehuset Innlandet
10:30–10:50 | AHUS Hjemme: På sykehuset når du må, hjemme når du kan – status og strategi digital hjemmeoppfølging v/ Tonje Holm Hjertaas og Bendik Westlund Hegna, Akershus universitetssykehus
10:50–11:05 | Kaffe/te og mingling
11:05–12:00 Erfaringer med felles respons- og oppfølgingstjeneste
- Bodø kommune : Digital hjemmeoppfølging i Nord
- DHO Nord ble utviklet som et samarbeidsprosjekt mellom Bodø kommune, Nordlandssykehuset (NLSH) og 5 kommuner i Vesterålen. Der utviklet man modeller for delt oppfølgingssenter for Digital hjemmeoppfølging. Videre skal man jobbe med å videreutvikle tjenesteforløp på tvers av kommune og sykehus. Det første utprøvingen har vært mellom NLSH og Bodø kommune for pasienter som mottar helsetjenester fra NLSH sitt Palbu-team som leverer helsetjenester innenfor palliasjon til barn og unge. Man skal videre jobbe med hele helsefellesskapet der man skal videreutvikle digital hjemmeoppfølging i Helsefellesskapet. Presentasjon ved Vibeke Tellmann, Bodø kommune og NLSH.
- Ullensaker kommune: Mitt liv, mitt ansvar (MILA) – digital hjemmeoppfølging til personer med kronisk sykdom
- MILA ble utviklet som samarbeidsprosjekt mellom Ahus og 10 av kommunene i sykehusets Helsefellesskap. Prosjekteier var Ullensaker kommune, og prosjektet gikk over i drift fra januar 2025. MILA har utviklet et DHO-modelll for pasienter med kronisk sykdom. Tjenesten er i drift for pasienter med kols og hjertesvikt. Nye tjenesteforløp er under utvikling.
- For å følge opp DHO-forløpene er det opprettet en felles oppfølgingstjeneste i Ullensaker kommune, som følger opp pasienter på vegne av samarbeidskommunene. Sykehuset samarbeider med senteret gjennom regelmessige tverrfaglige møter.
- Presentasjon ved Nina Weldingh, Ullensaker kommune og Akershus Universitetssykehus (Ahus)
Fredrikstad kommune: Digital hjemmeoppfølging i Østfold, og samarbeid rundt respons- og oppfølgingstjenester.
- Digital hjemmeoppfølging i Helsefellesskapet Østfold, var med i spredningsprosjektet (2022-2024). Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom kommuner og Sykehuset Østfold. I perioden har vi anskaffet felles løsning for DHO (kommunene), utarbeidet tjenesteforløp, etablert samarbeid med hjertesviktpoliklinikk og lungepoliklinikk. Vi har også etablert felles kommunal oppfølgingstjeneste for digital hjemmeoppfølging.
- Helsevakten, en responssentertjeneste for velferdsteknologi, ble etablert i 2018. Helsevakten er et samarbeid mellom nå 17 kommuner. Samarbeidet innebefatter også samarbeid rundt velferdsteknologi.
- Presentasjon ved Tonje Myrvold, Fredrikstad kommune
12:00–13:00 | Lunsj
13:00–13:45 | Paneldiskusjon: Hva er respons- og oppfølgingstjenester, og hva kan det være?
13:45–14:00 | Kaffe/te og mingling
14:00–14:45 | Gruppediskusjoner (kun ved fysisk deltakelse): Hva er respons- og oppfølgingstjenester, og hva kan det være?
14:45–15:15 | Oppsummering av gruppediskusjonene
15:15–15:30 | Avslutning og takk for i dag
Påmelding
Arrangementet er gratis, men krever påmelding. For å melde deg på, vennligst bruk påmeldingsknappen under, og kryss av for ønsket deltakelsesform.
NB! Påmeldingsfrist for fysisk deltakelse: 19. januar.
Vi håper du blir med oss på en dag full av innsikt og muligheter for samarbeid, og at vi sammen kan bidra til å forme fremtiden for respons- og oppfølgingstjenester i Innlandet.
Velkommen til en inspirerende fagdag!
Arrangementet gjennomføres i regi av Helseinn og e-helse Innlandet