Behov i frivilligheten året rundt

For sjette året på rad er Røde Kors Hedmark og Oppland med på å oppfylle julegaveønskene til mange tusen barn ved hjelp av Ønsketreet. I Helseinn er vi stolte av å ha Røde Kors som en aktiv partner i nettverket, og vi er imponert over den innsatsen både frivillige og ansatte legger ned – hele året. I år har vi derfor bestemt at vi sløyfer julegaver til våre ansatte, og gir heller gavekort til Røde Kors.

Hos administrasjonen til Hedmark Røde Kors er det hektiske dager nå før jul. Vi møter Helen Rønningsbakken, som koordinerer den frivillige innsatsen mot barn og unge, som forteller engasjert om den store givergleden knyttet til Ønsketreet. Du har kanskje lagt merke til et av juletrærne på et kjøpesenter nær deg? Mens du løper målrettet gjennom kjøpesenteret med gavelista i notat-appen på mobilen, har du kanskje såvidt registrert de ruvende juletrærne med røde hjerter på. 

Les mer om Ønsketreet her!

Varme votter, gutt 3 år. En frøken kanin-bamse, jente 1.5 år. Gavekort på klesbutikk, jente 14 år. Fotballsko fra Nike, gutt 12 år. Svømmebriller, gutt 8 år. 

Over 5000 hjerter henger fordelt på 17 trær bare i Innlandet. Behovet er reelt, og logistikken rundt gaveordningen er stor. Heldigvis opplever Røde Kors at givergleden er i takt med behovene. Nå, drøye to uker før julaften, henger det fortsatt igjen 400 ønskehjerter på CC Hamar. Helen tror de skal komme i mål, og håper mange fortsatt vil bidra til året julegaveaksjon. Samtidig sier hun at de fortsatt har et stort behov for flere frivillige i Røde Kors.

” Vi ser det er flere henvendelser nå enn før. Flere mottar, men flere gir også. Det er en stor logistikk rundt dette, og vi skulle ønske oss flere som stilte opp som frivillige slik at aktivitetene kan opprettholdes”
Helen Rønningsbakken, Røde Kors Hedmark

Gjennom hele kalenderåret koordinerer Røde Kors flere aktiviteter for barn, unge, voksne og eldre. De har ordninger som besøksvenn, aktivitetsvenn og Ferie for alle. Men for å få til dette er de helt avhegninge av at mennesker som meg og deg stiller opp, selv på de dagene man helst bare skulle ligget på sofaen etter å ha kjørt egne barn på trening etter en lang dag med møter på jobben. Kanskje du har plass i bilen til et ekstra barn eller ungdom som kan sitte på til sin trening? Eller svippe innom Røde Kors med ei vaffelrøre som de kan servere samme ettermiddag?

Man kan gi på ulike måter, og frivilligheten rommer mange oppgaver. Det er behov for individer som jobber bak scenen, som hjelper til med enten kjøring, vaffelrøre som skal blandes eller oversikt på regnskapet. Hele året. 

Helseinn har i år valgt å donere summen til hver ansattes julegave til Røde Kors Hedmark i form av flere gavekort på matbutikk. Vi oppfordrer våre partnere i nettverket som har anledning til å gjøre det samme. 

Vil du bidra? Les mer om hvordan her.