2024 har vært et år preget av spennende prosjekter og samarbeid for Helseinn. Vi har jobbet hardt for å utvikle nye og innovative løsninger innen helse og velferd, og vi er stolte av hva vi har fått til sammen med dere.
Hva har vi fått til?
- Testarena Innlandet: Vi har etablert en arena for innovasjon der næringslivet kan teste nye helseløsninger.
- Mobilt visningshjem: Vi har utviklet et unikt konsept for å vise frem innovative løsninger innen boligtilpasning.
- Folkehelseprogrammet: Sammen med Innlandet fylkeskommune har vi styrket folkehelsearbeidet i regionen gjennom søkeverksteder, workshops og prosessstøtte.
- Internasjonalt samarbeid: Gjennom prosjekter som PreViS2 har vi samarbeidet med partnere i Sverige for å utvikle nye løsninger innen akuttmedisin.
- Kompetanseutvikling: Vi har gjennomført en rekke kurs og workshops for å styrke kompetansen innen innovasjon og prosjektledelse hos våre partnere.
Hva betyr dette for deg?
- Bedre tjenester: Våre prosjekter bidrar til å utvikle mer effektive og brukervennlige helsetjenester.
- Kompetanseheving: Gjennom våre kurs og møteplasser bidrar vi til økt kompetanse om innovasjon og innovativ arbeidsmetodikk.
- Samarbeid: Vi bygger sterke nettverk og samarbeider på tvers av sektorer for å finne innovative løsninger.
Fra digitalt innenforskap til arbeidsrettet rehabilitering: nøytrale møteplasser gir merverdi
Over 150 deltakere fra ulike sektorer, inkludert fagpersoner, ledere, politikere, forskere, studenter og helseteknologiselskaper, samlet seg da vi i mars sammen med Norway Health Tech, Innlandet fylkeskommune og NAV hjelpemiddelsentral inviterte til fagdag på Terningen Arena om hvordan digitale løsninger kan styrke trygghet, mestring, selvstendighet og deltakelse for mennesker med funksjonsvariasjoner.
I mai rettet vi fokus mot elektrisk medisineringsstøtte sammen med Evondos, Hamar, Stange og Vågå kommune. Denne dagen ble et felles treffpunkt for kommuner i Innlandet med erfaringsdeling rundt bruk av elektronisk medisineringsstøtte.
Arbeid som helse sto på programmet da vi i juni inviterte til fagdag sammen med Hernes Institutt, Tepas kompetanse, advokatfirmaet Ness/Lundin og Universitetet i Innlandet. Vi fikk gode eksempler på samhandling og perspektiver fra blant annet NAV, Sykehuset Innlandet, Sunnaas sykehus og forsikringsbransjen. Sammen diskuterte vi hvordan vi kan bli enda bedre i behandlingsløp og smidig samarbeid mellom arbeidstakere, arbeidsgivere, offentlige etater, spesialisthelsetjenesten og andre.
I oktober bar det av sted til Otta, hvor vi sammen med kommunene i Nord-Gudbrandsdalen og Interkommunalt politisk råd Nord-Gudbrandsdal inviterte til fagdag om mestringsteknologi. 120 deltakerne fikk verdifull innsikt i hvordan teknologi kan bidra til økt trygghet og selvstendighet for brukere av helsetjenester samt oppvekstsektoren.
Inkluderende russetid
Sammen med forebyggende enhet i politiet og Elverum kommune fasiliterte vi en workshop på Elverum videregående skole for over 100 elever. Med god hjelp fra russestyret ved skolen hentet vi innsikt og diskuterte oss fram til nye løsninger for å skape en mer inkluderende russefeiring og hindre utenforskap. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen på Østlendingen (+).
Arendalsuka
Vi hadde to arrangementer på Arendalsuka i august. Sammen med flere av våre partnere fikk vi vist frem bredden i vårt arbeid, med et arrangement om bruk av videoteknologi, og ett om barns matvaner og sosial bærekraft.
Sammen med Sykehuset Innlandet og Norsk Helsenett satte vi fokus på viktige samhandlingsutfordringer i mellom kommune og sykehus.
Sammen med Folkelig og Telemark fylkeskommune inviterte vi til debatt om hvordan skoler og barnehager kan bidra til å gi barn kunnskap om mat som er bra for kroppen og kloden.
Nordic VR Forum
For 8. gang gikk Nordic VR Forum av stabelen i Hamar, og samlet 250 deltakere fra 20 europeiske land. Konferansen er en møteplass for VR- og XR-interesserte fra flere ulike bransjer og sektorer. I år var VR i helse en del av selve hoveddagen av konferansen. Hoveddagen på Hamar Kulturhus og Hamar kino kunne by på alt fra presentasjoner fra de største tech-selskapene som Meta og Unity, til flere interessante spor fra sektorer som helse, utdanning, industri, museum, arbeidsinkludering, media og underholdning.
Samarbeidsarena på Otta og relansering av
Helseverkstedet
I 2024 kunne vi endelig klippe snora for vårt splitter nye innovasjonsverksted på Otta!
Sammen med kommunene i regionen og Innlandet fylkeskommune har vi etablert «Innolab» ved Nord-Gudbrandsdal videregående skole. Innolab er et fleksibelt rom hvor vi legger til rette for samarbeid, kreativ problemløsning, utvikling og testing av nye tjenester og teknologi innen helse og utdanning.
Her kan du lese mer om Innolab på Otta.
Vi har også relansert Helseverkstedet på Gjøvik, og i desember feiret vi nye partnere og prosjekter med en storstilt fest! Nå er vi samlokalisert med Gjøvikregionen Utvikling og Digital Innlandet i Bright House, og vi fortsetter det gode samarbeidet med NTNU og Fagskolen Innlandet. Vi gleder oss til å fylle Helseverkstedet med gode folk og utviklingsprosjekter framover!
Mange spennende prosjekter med samhandling på tvers
Med kunnskap om regionale behov, ei solid verktøykasse og tilgang til et stort nettverk av partnere, har Helseinn blitt en ideell samarbeidspartner for å utvikle og implementere nye, innovative løsninger innen helse og velferd. Bare se på alt vi har fått være med på!
Kurs og kompetanseheving
Med støtte fra Innlandet fylkeskommune gjennomførte vi to runder av kompetanseprogrammet Innoagent i 2024. Det resulterte i 64 nye endringsagenter!
I tillegg har vi laget en helt ny møteplass for alle som tidligere har deltatt på Innoagent: Innoagent pluss. Her fikk vi også besøk av forfatteren bak Prosjekhåndboka, Jonas Aakre, som delte mye god kunnskap om hvordan vi kan lede og evaluere prosjekter.
Smart Søknad – fra idé til søknad
Smart Søknad er et av tilbudene våre partnere har vært gode til å benytte seg av. I 2024 har vi fått 125 nye eksperter på ledelse av prosjekt- og søknadsutvikling etter å ha gjennomført dagskurs hele seks ganger!
Dette har ført til en utvikling av sterke partnerskap, konkrete verktøy og råd for å skrive gode søknader som igjen har økt sjansene for å få prosjekter finansiert. Prosjekter det har blitt jobbet med har nådd opp i konkurransen om ekstern finansiering blant annet i den nasjonale helseteknologiordningen.
Innovasjon og velferdsteknologi på læreplanen
Vi har lenge hatt et godt samarbeid med Universitetet i Innlandet og vært en aktiv bidragsyter i sykepleierutdanningen. Sammen med Elverum kommune har vi undervist i både innovasjon og velferdsteknologi før studentene skal ut i praksis. Ekstra gøy er det at studentene får opplæring i teknologi de møter i felt, ettersom Innoverkstedet på Terningen er utstyrt med mye av teknologien og plattformen som brukes i hjemmebasert omsorg Sør-Østerdalsregionen. Her kan du lese mer.
Små grep for å gjøre arbeidsdagen litt smidigere
Vi har gjennomført fem runder med kræsjkurs i kreativt digitalt samarbeid for totalt 45 deltakere fra våre partnervirksomheter. I kurset får deltakerne en innføring i programvaren/verktøyet MURAL og lærer de viktigste funksjonene i kombinasjon med praktisk øvelse. Målsetting med kurset er at alle skal kjenne seg komfortable med å begynne å bruke slike verktøy i sin arbeidshverdag. Dette er et populært tilbud, og noe vi gleder oss til å tilby videre i 2025.
Egen kompetanseheving
Vi ønsker stadig å tillære oss nye metoder og verktøy, og dette året har alle ansatte i Helseinn-administrasjonen fordypet seg i prosessledelse. Gjennom et fordypningskurs ledet av Bouvet fikk vi ny kunnskap og trening i hvordan vi kan fasilitere og lede gode prosesser.
Nå gleder vi oss til å fylle kalenderen med nye spennende aktiviteter og prosjekter sammen med dere. Med fremtidsbrillene på lager vi nå en ny strategi for de kommende årene. Følg oss på sosiale medier og meld deg på vårt nyhetsbrev for å få med deg alt det som skjer i nettverket!